aktualna oferta
Browar Green Head
ALORIAN
hazy ipa
Ekstrakt: 14,5° Blg
Alk.: 6,2%
Mocno zmętnione i przyjemnie kremowe dzięki słodowi owsianemu Hazy IPA, w którym do chmielenia na zimno użyliśmy jednych z najnowszych amerykańskich odmian chmielu – Alora oraz HBC 1019. Wyraźnie owocowy, rześko cytrusowy profil, lekka słodycz, niska goryczka.
- Keg 30l
- Puszka 0,33l
Składniki: woda, słód jęczmienny, słód owsiany, płatki owsiane, maltodekstryna, laktoza, chmiele: Ahtanum, Alora, Citra, HBC 1019, drożdże.
ELANIAN
RICE & rye WEST COAST IPA
Ekstrakt: 13,6° Blg
Alk.: 6,6%
Żytnio-ryżowe West Coast IPA, w którym użyliśmy jednego z najnowszych amerykańskich chmieli – Alora, w towarzystwie klasycznych Citra i Mosaic. Wyraźna, wysoka goryczka oraz wytrawność z jednoczesnym odczuciem pełnego ciała, dzięki słodowi żytniemu.
- Keg 30l
- Puszka 0,33l
Składniki: woda, słód jęczmienny, płatki owsiane, słód żytni, glukoza, chmiele: Elani, Chinook, Citra; Mosaic drożdże.
I’M GREEN!
Green Pastry Sour
Ekstrakt: 22° Blg
Alk.: 6%
Nasz flagowy produkt, mocno rozchwytywany i zawsze dostępny w ofercie. Słodko-kwaśna bomba owocowa. Mega orzeźwiające i bardzo aromatyczne od ogromnej ilości różowej gujawy i marakui. Soczyście zielona barwa oraz ekstrakt na poziomie 22 Blg przy jednoczesnym dobrym balansie słodyczy i kwaśności zapewnia intensywną ucztę dla zmysłów.
- Keg 30l
- Puszka 0,33 l
Składniki: woda, słód jęczmienny, pulpa z różowej gujawy, laktoza, płatki owsiane, pulpa z marakui, maltodekstryna, chmiel, drożdże, bakterie kwasu mlekowego, barwnik spożywczy: zieleń pistacjowa.
SIRIUS
IMPERIAL WHISKY BALTIC PORTER
Ekstrakt: 24° Blg
Alk.: 10,5%
Leżakowany 9 miesięcy, ekstraktywny porter z bogatym zasypem, w którym znalazły się między innymi słód whisky (wędzony torfem) oraz melasa z trzciny cukrowej. Wyraźny, ale zbalansowany torfowy charakter jest tutaj motywem przewodnim, pojawia się też dużo niuansów odsłodowych oraz wyraźna czekoladowo-chmielowa goryczka.
- Keg 20l
- Puszka 0,33l
Składniki: woda, słód jęczmienny, słód jęczmienny karmelowy, słód jęczmienny whisky, słód jęczmienny czekoladowy, słód żytni, płatki owsiane, melasa z trzciny cukrowej, chmiel: Iunga, drożdże.
ANTARES
AMBURANA AGED BARLEYWINE
Ekstrakt: 22° Blg
Alk.: 10%
Barleywine leżakowane przez 9 miesięcy, w tym ostatnie 5 z dodatkiem płatkówz drewna egzotycznej amburany oraz ugandyjskiej wanilii. Amburana dodanaw dużej ilości gra tutaj pierwsze skrzypce przenosząc nas w przyprawowe, cynamonowe, nieco szarlotkowe klimaty.
- Keg 20l
- Puszka 0,33l
Składniki: woda, słód jęczmienny, słód jęczmienny karmelowy, słód żytni, chmiele: Cascade, Warrior; drożdże, wanilia, płatki z drewna amburany.
MANGO SOUR ALE
MANGO SOUR ALE
Ekstrakt: 12° Blg
Alk.: 5%
Wielki powrót klasycznego już sour ale dopakowanego po brzegi pulpą z mango Alphonso. Niezmiennie wg tej samej receptury, co domowy pierwowzór, zdobywca Grand Prix pierwszego Festiwalu Piwowarów Domowych, a następnie piwo ze stałej oferty browaru z Cieszyna.
- Keg 30l
- Butelka 0,5l
Składniki: woda, pulpa z mango, słód jęczmienny, słód pszeniczny, płatki owsiane, chmiel, drożdże, bakterie kwasu mlekowego.
NEXTAR
hazy pale ale
Ekstrakt: 13,8° Blg
Alk.: 5,7%
Gładkie i puszyste, mocno zmętnione, półwytrawne Hazy Pale Ale chmielone na zimno niezwykle aromatycznymi, owocowymi odmianami chmielu – Nectaron z Nowej Zelandii oraz najnowszym eksperymentalnym HBC 1019
z USA. Zwiewna i pijalna kompozycja.
- Keg 30l
- Puszka 0,5l
Składniki: woda, słód jęczmienny, płatki owsiane, chmiele: Ahtanum, Cascade, Nectaron, HBC 1019; drożdże.
GINGERX
JUICY SOUR
Ekstrakt: 17° Blg
Alk.: 4,8%
Bardzo orzeźwiające i energetyczne Juicy Sour z dodatkiem soków z ananasa, limonki, cytryny i imbiru. Słodko-kwaśne, z wybijającym się aromatem imbiru i pochodzącym od niego lekkim rozgrzewaniem. Przyjemnie pełne dzięki ananasowi, rześkie od dodatku cytrusów.
- Keg 30l
- Puszka 0,5l
Składniki: woda, sok z ananasa, słód jęczmienny, sok z cytryny, laktoza, płatki owsiane, maltodekstryna, sok z limonki, sok z imbiru, sól himalajska, chmiel, drożdże Philly Sour.
TOBACCO TITAN
TOBACCO RYE IPA
Ekstrakt: 15° Blg
Alk.: 6,6%
Kooperacja z Browarem Moczybroda. Rye IPA z tytoniem – dodanym tutaj w postaci naturalnego aromatu, aby uniknąć kłopotliwej zawartości nikotyny. Mega interesujące połączenie oldchoolowej żytniej IPA, chmielonej klasycznymi chmielami z USA – Chinook, Mosaic, Simcoe,
z nietypowym tytoniowym twistem.
- Keg 30l
- Puszka 0,5l
Składniki: woda, słód jęczmienny, słód żytni, chmiele: Chinook, Mosaic, Simcoe; drożdże, aromat spożywczy.
CLASSIC: PILS
PILSNER
Ekstrakt: 11° Blg
Alk.: 4,5%
Lekki, rześki, niezobowiązujący Pilsik w stylu niemieckim. Taki po prostu do wypicia, gdy masz ochotę na piwo. Wyraźnie goryczkowy, o aromatach ziołowych i kwiatowych pochodzących od chmieli Hersbrucker oraz Iunga. Pij zimne! Nawet prosto z butelki!
- Butelka 0,5l
Składniki: woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże.
CLASSIC: WEIZEN
WEIZEN
Ekstrakt: 12° Blg
Alk.: 4,5%
Klasyczne, lekkie piwo pszeniczne o orzeźwiającym bananowo-goździkowym profilu charakterystycznym dla tego stylu. Klasyka w jakościowym wydaniu.
- Butelka 0,5l
Składniki: woda, słód pszeniczny, słód jęczmienny, chmiel, drożdże.
CLASSIC: SOLARIS
AMERICAN IPA
Ekstrakt: 15,5° Blg
Alk.: 5,6%
Klasyczne American IPA w dobrym stylu z początków piwnej rewolucji. Zaakcentowana zarówno wysoka chmielowość o cytrusowo-żywicznym charakterze od amerykańskich odmian chmielu jak i bogata słodowość, zrównoważona wyraźną goryczką.
- Butelka 0,5l
Składniki: woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże.
I LIKE TO BE FREE
NON-ALCO APA
Ekstrakt: 7° Blg
Alk.: <0,5%
Piwo dostępne tylko w butelkach.
- Butelka 0,5l
Składniki: woda, słód jęczmienny, słód żytni, płatki owsiane, chmiel, drożdże.
FREE & SOUR
NON-ALCO SOUR ALE
Ekstrakt: 7° Blg
Alk.: <0,5%
Delikatnie kwaśne i przez to mega orzeźwiające bezalkoholowe Sour Ale. Zakwaszane bakteriami kwasu mlekowego oraz chmielone na zimno odmianami Citra
i Amarillo, dzięki czemu osiągnęliśmy efekt odświeżenia oraz dużej satysfakcji z jego smaku, mimo braku alkoholu.
- Butelka 0,5l
Składniki: woda, słód jęczmienny, słód żytni, płatki owsiane, chmiel, drożdże, bakterie kwasu mlekowego.